Bronboring

Bel: 030-2281537

Iedere tuin is weer anders, dus iedere tuin (of andere locatie) heeft een andere watervoorziening nodig. Bij Buxus zijn veel mogelijkheden mogelijk, denk hierbij aan bronboring, maar ook bij het gebruik van leidingwater. Hieronder zullen we voor u op een rij zetten welke watervoorzieningen er bij Buxus mogelijk zijn, en wat hier de voor- en nadelen van zijn.

Bronboring

Buxus heeft zelf reeds meer dan duizend bronnen geslagen. Daardoor hebben wij een uitstekende kijk op de grondwaterkwaliteit en zijn in staat de meest economische bron met lange levensduur af te leveren. Een groot voordeel is dat voor het slaan van de bron weinig ruimte nodig is.

In specifieke gevallen wordt de bronboring uitbesteed. Boringen tot 120 meter diepte behoren tot de mogelijkheden. In dergelijke gevallen zal er altijd gebruik gemaakt worden van een zogenaamde bronpomp.

Als eenmaal de bron geslagen is testen wij altijd de kwaliteit van het grondwater. Grondwater is soms niet geschikt voor beregening door een te hoog ijzergehalte. Buxus kan door toepassing van een ontijzeringsinstallatie de kwaliteit van het water sterk verbeteren en in de meeste gevallen geschikt maken voor beregening.

Verder is het bij Buxus ook mogelijk om gebruik te maken van oppervlaktewater, of zelfs van leidingwater. Bij leidingwater is het wel belangrijk om te vermelden dat dit ten koste gaat van ons kostbare drinkwater.

Mocht u vragen hebben over de watervoorzieningsmogelijkheden neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord! Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om eenvoudig online een offerte aan te vragen. Dit kan door het daarvoor bestemde formulier op onze offerte pagina in te vullen! Klik hier voor de pagina.

Neem contact met ons op!

Voor vragen of meer informatie omtrent de aanleg van een tuinberegeningssysteem, kunt u het contactformulier hieronder invullen. Wij zullen zo snel mogelijk terugkomen op uw aanvraag!